Brudbukett

En brudbukett i perfektion

Att välja blommor till sin stora dag handlar mycket om tycke och smak, men det finns några saker som är bra att ha i åtanke.


Det är mycket som ska klaffa när man väljer brudbukett. Inte bara ska den vara vacker att se på och smidig att hålla, blomkombinationen och färgerna ska dessutom symbolisera dig. Färgvalet i brudbuketten styrs idag oftast av brudklänningen, smink, accessoarer och andra arrangemang. Men färgen på blommorna har också enligt gammal tradition olika betydelser, vilket ni kan ta hänsyn till vid val av blommorna. Såväl prinsessan Madeleine som kronprinsessan Victoria valde en helvit bukett på sin viktiga dag, vilket även var vanligast förr i tiden.


Vad många inte vet är att vitt i brudbuketten sägs symbolisera det nya livets födelse och det gamla livets död.

Här är andra färgers betydelser:


Blå - Jag tror på sin älskades förträfflighet och dygd.


Röd - Min kärlek är stark och brinnande och måste bevaras- annars förtärs jag.


Gul - Optimistisk och ser fram emot en gemensam framtid.


Rosa - Jag är förälskad i dig och lovar dig trohet.


För att skapa den brudbukett som symboliserar dig på din bästa dag, underlättar det om du tar med inspirationsbilder på din drömbukett. Ta gärna med och visa oss vid konsultationen, eller maila det till oss på Info@4youbyme.se. Vi utför bröllopsarrangemang på alla säsonger, och viktigt är att i ett tidigt skede bestämma sig för om ni vill ha ett klassiskt vår- sommar bröllop, ett romantiskt höstbröllop eller varför inte ett vackert vinterbröllop.


Det går tillexempel inte att få tulpaner eller pioner vilken tid på året som helst. Har du någon särskild blomsort du vill ha? Prata med oss f som har koll på vad som finns.., när det finns och om det går att få tag på när du ska gifta dig.

Exempelvis är det många som önskar ha liljekonvalj under vintern när det inte är säsong. Även om det är möjligt att köpa in blir det i regel väldigt dyrt – och då kanske de inte alltid är jättefina. Det är en fördel att välja säsongsbaserat.


Idag kan en brudbukett anta alla möjliga former och färger, men det finns fortfarande klassiker som alltid fungerar. Rundbunden, spretig eller droppformad? Inspireras av tre vanligt förekommande bukettmodeller.


En stor trend just nu är en vildvuxen, trädgårdsinspirerade brudbukett. Tanken bakom det är att det ska se ut som att du har plockat blommorna själv och det får gärna vara spretigt, somrigt och med massa olika sorter. Bara fantasin sätter gränser och allt fler börjar tänka utanför boxen. Det är inte bara röda rosor som gäller längre.


Vårt arbete underlättas enormt om du öppen med detaljerna Tänker du bära guld- eller silversmycken? Har ni ett tema till bröllopet? Hur kommer klänningen att se ut? Ta gärna med bild och berätta för oss som då kan anpassa er brudbukett och göra den mer genomtänkt. Kanske ett sidenband runt handtaget som går ton i ton med tärnklänningarna eller detaljer från smyckesmaterialet i buketten.

Fyll i formuläret för att boka tid för kostnadsfri konsultation

 
 
 
 
Telefon
E-post
 
 

Foryoubyme AB

               

Cylindervägen 20

131 52 Nacka Strand

Stockholms Län


Tel: 076-8306922

E-post: Info@4youbyme.se